Зад решетките остават двамата, убили безпричинно мъж на улицата в Добрич

Крими 25.10.2022 08:54 Снимка: ДНЕС+

Зад решетките остават двамата, убили безпричинно мъж на улицата в Добрич

Мерки за неотклонение задържане под стража определи Окръжният съд в Добрич за К.П. и Д. Д., привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за убийство.

Спрямо двамата е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 21 октомври т.г., в Добрич, в съучастие помежду си, като съизвършители, умишлено умъртвили жител на града, като деянието е било извършено по хулигански подбуди. Досъдебното производство е започнало на 21 октомври, след като пострадалият е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Той е отведен в болнично заведение, където малко по-късно починал.

В две отделни заседания, въз основа на материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, съдът прие, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към предявеното обвинение, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение те да се укрият или да извършат друго престъпление. Окръжният съд акцентира върху тежестта на разследваното престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Наличните по досъдебното производство материали обосновават извода на съда, че двамата обвиняеми са лица с висока степен на обществена опасност. Справката за съдимост на обвиняемия К.П. показва, че към момента той е осъждан 4 пъти.

Определенията, с които Окръжният съд налага на всеки от двамата обвиняеми най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194