Шофьор стреля по колега на кръстовище с въздушен пистолет, рани го със сачми

Крими 04.01.2021 15:55 Снимка: ДНЕС+

Шофьор стреля по колега на кръстовище с въздушен пистолет, рани го със сачми

Шофьор стреля по колега на кръстовище в Русе с въздушен пистолет, рани го със сачми и избяга, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град. Екшънът се разиграл на 30 декември в Русе, в зоната на кръстовище, образувано от ул. "Захари Стоянов" и бул. "Липник".

37-годишният водач на лек автомобил марка "Сеат", модел "Ибиса" с русенска регистрация, придвижващ се в крайна дясна пътна лента за движение по ул. "Захари Стоянов" насочил пистолет, зареден със сачми, към шофьора на кола „Фолксваген“, модел „Голф“, придвижващ се успоредно в съседната пътна лента за движение, както и към спътника му, като възпроизвел множество изстрели. Част от тях попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника в голфа, причинявайки му охлузни рани. Непосредствено след събитието нападателят напуснал района.

След подаден сигнал в полицията, на мястото били изпратени служители на МВР, извършен е оглед на местопроизшествие и е започнало изясняване на деянието. В хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия, извършителят и управляваният от него автомобил са били установени в източната промишлена зона в Русе, в стопански двор в района на ул. „Потсдам“. Там също бил извършен допълнителен оглед. В купето на колата били открити два пистолета – единият с поставен пълнител със сачми, а другият газов, както и кутия с патрони.

37-годишният мъж бил отведен във Второ РУ, където бил задържан първоначално за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. Извършена му е била проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, която показала положителен резултат за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. На адреса, който обитава в Русе, също са извършени процесуално-следствени действия, като при претърсване и изземване в условията на неотложност в дома му са открити метален гриндер, съдържащ суха тревна маса, реагираща при полевия тест като канабис, както и две електронни везни.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ, за извършено престъпление по чл.325 ал.3, вр. с ал.1 от НК. Работата по разследването продължава.

CHF CHF 1 1.75979
GBP GBP 1 2.2671
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18124
USD USD 1 1.62525