Съдът остави в ареста задържаните по случая "Арсенал"

Крими 10.10.2021 09:02 Снимка: ДНЕС+

Съдът остави в ареста задържаните по случая "Арсенал"

В ареста остават задържаните по случая "Арсенал". Това реши тази вечер състав на Старозагорския окръжен съд, предаде bTV. На тримата чужденци са предявени нови обвинения, но на този етап те не се уточняват.

Припомняме, че трима чужди граждани - руснак и двама литовци, бяха задържани на ГКПП "Кулата", след сигнал и започнало разследване за липси от "Арсенал" АД - Казанлък.

Сигналът от предприятието е подаден на 3 октомври, когато е започнала и специализираната операция. Сигналът е за установена липса на конкретни изделия, както и на документи за тях - информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми.

При разпита на свидетели се установява, че в завода със сключени трудови договори са работили задържаните граждани - 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка - на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17.09.2021 г., след което не са се явили на работа.

Окръжна прокуратура Стара Загора се самосезира и образува производство за разгласяване на информация, която представлява следствена тайни и е изнесена без разрешение на наблюдаващия прокурор. Става въпрос за информацията, която дойде от МВР за операцията. /БТВ

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448