Съдът насрочи за решаване делото за отнемане на имоти на братя Галеви

Крими 29.06.2020 17:18 Снимка: ДНЕС+

Съдът насрочи за решаване делото за отнемане на имоти на братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил проведе последното открито заседание по делото за отнемане на престъпно придобито имущество на братята Галеви.

Съдиите обявиха като изяснено от фактическа и правна страна делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество води срещу Ангел Христов и Пламен Галев и техните съпруги.

Предстои съдът да се произнесе с решение.

На днешното заседание съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й беше оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на "Макса лимитед".

 

От КПКОНПИ заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на Антикорупцията пледираха Окръжния съд в Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжната прокуратура в Кюстендил пледира за уважаване на предявения иск от КПКОНПИ. Той е на обща стойност 4 250 189 лв.

От своя страна особените представители и упълномощения представител адвокат Капка Гергинова поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията,като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдът определи в срок до 15 август 2020 година писмените защити да бъдат представени в съда.

CHF CHF 1 1.81617
GBP GBP 1 2.17187
RON RON 10 4.04808
TRY TRY 10 2.36798
USD USD 1 1.65077