Две седмици след смъртта му Интерпол още търси Ангел от Братя Галеви

България 18.06.2023 09:40 Снимка: ДНЕС+

Две седмици след смъртта му Интерпол още търси Ангел от Братя Галеви

Вече две седмици изминаха от смъртта на Ангел Христов, познат като единия от Братя Галеви, а името му продължава да стои в списъка с издирваните престъпници с червен бюлетин на Интерпол, показа репортерска проверка.

Според официалния смъртен акт, издаден от общината в Дупница, Христов е починал на 3 юни. След като тялото му бе иззето от полицията по разпореждане на прокуратурата, направена бе аутопсия и идентификация. Две дни по-късно тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че категорично е доказано, че трупът е на Христов.

В съобщението за смърт, издадено от лекар в частната болница в Дупница пишело, че е починал в болницата, а фамилията му бе сгрешена. Наложило се документът да бъде върнат за поправка. В списъка на Интерпол пък е объркано първото име и е записан Ангуел.

Христов почина мистериозно преди две седмици, все още неясно къде - в дома си в с. Ресилово или в частната болница в Дупница, без въобще да се разбере предварително, че си е в България. Погребан бе в затворен ковчег на 8 юни, а да го изпратят в последния му земен път пристигнаха Златомир Иванов-Баретата, Тоци, Стъклето, Хари, Каплата, Конана, Клеменца и др. 

Тони Маскръчка [**sorce_name**]

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811