Пуснаха от ареста мъжа, изблъскал грубо сръбска атлетка по време на Софийския маратон

Крими 13.10.2020 17:03 Снимка: ДНЕС+

Пуснаха от ареста мъжа, изблъскал грубо сръбска атлетка по време на Софийския маратон

Пред сръбското издание „Ало” Йевтич заяви, че е извадила късмет в падането на бедрото си, защото е била атакувана брутално

Боян Вачев, който изблъска сръбска атлетка по време на Софийския маратон, вече е на свобода, предаде БТВ. По-рано днес той бе привикан на разпит в Първо районно управление на МВР. Името на Боян Вачев стана известно, след като в неделя той избута грубо Оливера Йевтич и тя не успя да продължи състезанието. Йевтич беше сочена за фаворит на дистанцията от 10 км и има зад гърба си пет олимпиади. Действието му предизвика скандал и широк отзвук в медиите.

Вчера късно той разпространи позиция, в която отрича сблъсъкът да е умишлен, както и финансово мотивиран. Вачев твърди, че се чувства „накърнен” и не заслужава цялата виртуална „инквизиция” срещу него в социалните мрежи. Той заяви, че съжалява и се оправдава с високия адреналин, който в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит са изиграли „съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента”, пише той. На финала пожелава бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка.

В същото време пред сръбското издание „Ало” Йевтич заяви, че е извадила късмет с падането на бедрото си, защото е била атакувана брутално.

„Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие!". Това коментира класната сръбска атлетка по повод инцидента в неделя. 

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. "Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани", добави тя./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82908
GBP GBP 1 2.15728
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.01828
USD USD 1 1.6678