Oставиха под стража рецидивист, счупил бутилка в главата на мъж във Вършец

Крими 21.11.2023 18:21 Снимка: ДНЕС+

Oставиха под стража рецидивист, счупил бутилка в главата на мъж във Вършец

Окръжен съд – Монтана потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража", наложена от Районен съд – Берковица на 42-годишен рецидивист, нанесъл побой и средна телесна повреда на жител на град Вършец.

Според документите по делото на 12 ноември 2023 г. във Вършец, кв „Заножене" в дома на С. М. П. след употреба на алкохол възникнал конфликт между домакина и двама негови гости. Словесната разпра прераснала в сбиване и единият от гостите И. С. И. ударил със стъклена бутилка в главата 61-годишният С. М. П., който получил комоцио и счупване на лицевата кост.

След подаден сигнал за инцидента на мястото пристигнали служители на МВР, които извършили оглед на местопроизшествието, разпитали свидетели и открили и арестували напусналия вече къщата И. С. И.

Срещу него е образувано досъдебно производство, по което е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, тъй като последното му осъждане за грабеж е от началото на 2023 г. По искане на прокуратурата Районен съд – Берковица е взел мярка за неотклонение „задържане под стража" на И. С. И., която той е обжалвал пред Окръжен съд – Монтана.

След като се запозна с документите по делото и изслуша прокуратурата, обвиняемия и защитата му Окръжен съд – Монтана отхвърли жалбата като неоснователна. И. С. И е многократно осъждан и е налице реална опасност на свобода да се укрие или да извърши друго престъпление, заявиха магистратите и потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение на И. С. И. „задържане под стража".

Определението на съда е окончателно.

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319