Орлин Владимиров си призна пред съда за убийството на Евгения

Крими 28.09.2023 14:02 Снимка: ДНЕС+

Орлин Владимиров си призна пред съда за убийството на Евгения

Признание пред съда за убийството на съпругата си Евгения направи нейният съпруг Орлин Владимиров, подсъдим за смъртта й.

Той се възползва от правото си да дава обяснения. До този момент той пазеше мълчание. Владимиров разказа в детайли как се е стигнало до убийството. Поводът за него е ревност. Той обясни, че е душил с ръце Евгения, а след това е облепил устата и носа й със стреч фолио. За укриването на трупа му помогнал баща му Пламен, пенсиониран агент на ДАНС. Той също е подсъдим заедно със сина си.

Признанието няма да докара по-лека присъда на Орлин, тъй като делото не бе гледано по съкратеното съдебно следствие.

Миналата седмица се проведе поредното заседание по делото за убийството на Евгения Владимирова. Съдът прие няколко експертизи. От съдебно-психиатричната и психологична стана ясно психичното състояние на двамата подсъдими - съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен, който е сочен за съучастник.

Според данните Орлин не страда от психоза и няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на трупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811