Мъжът от "Столипиново", наръгал смъртоносно ухажор на жена си, опитал да му помогне

Крими 31.01.2023 17:05 Снимка: ДНЕС+

Мъжът от "Столипиново", наръгал смъртоносно ухажор на жена си, опитал да му помогне

Искал да закара Митко Иванов в болница, макар пострадалият да е започнал боя

27-годишният Румен Александров-Каспъра от "Столипиново", обвинен в убийството на влюбения в приятелката му Митко Иванов, искал да помогне на ранения от него мъж. Той мислел, че просто е наръгал опонента си, и не осъзнавал, че пробождането е фатално.

Това стана ясно от разпита Рашко Димитров и Атанас Атанасов - свидетели на кървавия инцидент. Днес те разказаха пред Пловдивския окръжен съд, че непосредствено след сбиването Каспъра отказвал да повярва какво се е случило.

Според прокуратурата на 21 декември 2019 г. Румен умишлено е убил ухажора на приятелката си Галя Миланова. Двамата се сбили около обяд на пазара в кв. “Столипиново”, като скандалът бил провокиран от Митко Иванов. Двамата мъже си разменили по няколко удара, когато той извадил нож и започнал да ръга Александров, който успял да стигне до колата си, да извади друго острие и да прободе смъртоносно нападателя във врата.

Рашко Димитров видял как Митко напада Румен. “Наряза му ръката, много кръв течеше. После това момче го отблъсна, отиде до една кола и извади ножа, с който го наръга”, разказа Димитров. Той превързал ръката на ранения с тениска и го питал каква е причината за спора. Румен му обяснил, че Митко е опипвал жена му. След това двамата с Румен тръгнали към автомобила на ранения, за да закарат Иванов в болница. В този момент дошла полиция.

Версията, че Румен Александров е искал да помогне на Митко Иванов, разви и свидетелят Атанас Атанасов. Той е каруцар и в деня на инцидента бил на пазара заедно с още 15-ина свои колеги, които чакали някой да им намери работа. Очевидците повтаряли, че Александров е причинил смъртта на нападателя си, но той не вярвал. “Каза, че не го е ударил, за да го убие. Искаше да го караме на болница да го спасим”, обясни още Атанасов.

Съдия Екатерина Роглекова разпита още 11 свидетели на фаталния инцидент. Всички те описаха боя между Иванов и Александров, как нападателят пръв извадил нож, но впоследствие се спънал и бил наръган смъртоносно. Делото срещу Каспъра ще продължи на 4 април, когато пред магистратите ще говорят неявилите се до този момент очевидци, както и вещите лица.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648