Два клана се биха в пловдивската Шекер махала, има ранени и задържани

Крими 01.01.2021 20:18 Снимка: ДНЕС+

Два клана се биха в пловдивската Шекер махала, има ранени и задържани

Два клана от ромската Шекер махала в Пловдив здраво се мляха в първия ден на новата година, съобщи полицията. Има ранени, но без опасност за живота.

Побоят е между девет души, в който е участвала и жена. От полицията не съобщават причината за мелето на ул. "Кипарис".

 Сигналът за конфликт между жители на етническия квартал е получен в обедните часове на първи януари. При пристигане на посоченото в съобщението място автопатрул на Трето РУ установил участници в скандал и ги предупредил, разяснявайки им какви могат да бъдат предприетите действия. Малко след като служителите на реда напуснали адреса, на тел 112 бил получен нов сигнал за сбиване на по- голяма група роми. На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установили две групи лица, участвали в сбиването.  В първата са били 43-годишният Асен Т., Калинка М. - на 47 г. и 21-годишният Ахмет М. Те са били прегледани в УМБАЛ " Свети Георги" и е установено, че Ахмед М.е със счупване на лакът и пръст на ляв горен крайник, а жената и по-възрастният мъж са само с охлузни рани в областта на крайниците.

Участниците в скандала от другата група са от една и съща фамилия - шестима мъже на възраст между 27 и 50 години. След извършен медицински преглед на най-младия от групата е установена травма в областта на главата. Всички са доведени в РУ и ще бъдат задържани за срок до 24 часа, а на мястото на сбиването извършва оглед разследващ полицай. Работата по случая продължава група при Трето РУ. В района има засилено полицейско присъствие, но няма напрежение, уверяват от полицията.

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832