Дисциплинарна проверка за пияния полицай, блъснал спряла на светофар кола във Велико Търново

Крими 17.04.2024 18:22 Снимка: ДНЕС+

Дисциплинарна проверка за пияния полицай, блъснал спряла на светофар кола във Велико Търново

Директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново разпореди дисциплинарна проверка на полицая, който снощи предизвика катастрофа, а дрегерът отчете 1,84 промила алкохол, предава кореспондент на БНР.

По случая е започнато и следствено дело. От резултатите от кръвната проба на полицая ще зависи дали прокуратурата ще му повдигне обвинение.

Катастрофиралият полицай в нетрезво състояние снощи е 46-годишинят Иван Атанасов, квартален инспектор на квартал "Варуша" във Велико Търново. Хора от квартала казват, че никога не са го виждали пиян.

"Много добър човек, всичко е наред с него. Не съм чувала да има проблеми с алкохола. Това не е възможно. Идва при мен постоянно, аз не съм усетила никога да е почерпен или дрогиран", каза жителка на "Варуша".

Полицаят се удари в движещия се пред него автомобил, шофиран от жена, с която е пътувало и малко дете, на светофарите до Регионалната дирекция по горите и казино зала на бул. "България" и след това е буйствал.

Задържан е за 24 часа. Дал е кръвна проба за анализ. Личният му автомобил, с който е предизвикана катастрофата, е иззет. Причините за произшествието са в процес на изясняване, посочиха от ОДМВР.

Резултатите от химичния анализ на кръвта се очакват до края на днешния ден. От тях зависи дали на полицая ще бъде повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние, посочиха от Районната прокуратура. Работата по случая продължава.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194