Видеонаблюдението, за което Радев настоява за изборите, е руски номер

Избрано 25.01.2021 15:58 Снимка: ДНЕС+

Видеонаблюдението, за което Радев настоява за изборите, е руски номер

Според политолога Стойчо Стойчев няма да има срив в избирателната активност

„Видеонаблюдението в изборните секции няма да гарантира по-честни избори, а участието на всички партии. Има тънка уловка. Целта е в 12 000 секции да се снимат 2 баби, които разместват някакви листове, за да може после да се завъртят по медиите и да се каже, че изборите са фалшифицирани. Това е практика в Русия и всички виждаме как ни се пращат разни клипчета след вота“. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма да има срив в избирателната активност. Той даде за пример как коронавирусът не е спрял хората да пазаруват масово по празниците в големите вериги магазини. Стойчев допълни, че нови играчи като Слави Трифонов също са предпоставка да очакваме около 3-3,5 млн. гласували. Той обясни прогнозата си с факта, че когато се появят подобни фигури, има българи, които по принцип не гласуват, но излизат специално заради тях.

Стойчев, припомни, че обикновено в края на януари и през целия февруари има висок социален потенциал. Това са седмиците от годината, в които идват високите сметки за отопление, хората са задлъжнели по празниците и са потиснати от зимните месеци.

Според доц. Стойчев е имало „референции към цялостното поведение на президента“.

„Знаем от самото начало на мандата на президента, че е скептичен по отношение на санкции спрямо Русия, свързани с конфликта в Крим. Неговата позиция е, че тези санкции са несправедливи“, заяви доц. Стойчев.                

 „В този казус се търси – ще застане ли Румен Радев до европейските лидери или мълчаливо ще подкрепи Русия“, категоричен е Стойчев. /Bulgaria On Air

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359