Василев призна, че съпругът на Виктория Василева е бил назначен на работа в Националния стадион

Избрано 22.09.2022 17:12 Снимка: ДНЕС+

Василев призна, че съпругът на Виктория Василева е бил назначен на работа в Националния стадион

5Gmedia публикува договор ЧР-21-189/ 21.04.2022 г., подписан от Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база”, в качеството на “работодател”, с Иван Василев Бадатлиев, в качеството на “работник със средно специално образование”, за назначаването му като специалист звукови ефекти в националния стадион “Васил Левски”; договорът влиза в сила на 26.04.2022 г. с продължителност до 22.10.2022 г., с възнаграждение в размер на 2 520 лева.

Първоначално Радостин Василев излъга, че никога не е имало такова назначение. Това се случи в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия, на 10 юли 2022:

„Всички хора, които съм назначил, са били от структурите на “Има такъв народ”, защото са дълго време участвали в партията с тази цел.

Мъжът на Виктория Василева не е служител на “Национална спортна база“, каза Радостин Василев.

На въпрос на водещата Марина Цекова дали Иван Бадатлиев е назначен по друг договор, Радостин Василев отговори: „Не, не е назначен… Няма такъв договор“.

Два месеца по-късно, на 9 септември, в предаването на телевизия Евроком – „Евродикоф“, водещият Сашо Диков попита бившия спортен министър Радостин Василев: „Мъжът на Василева бил назначен за озвучител на стадион „Васил Левски“?
Отговорът на Радостин Василев беше: „Нейният съпруг го бяхме взели за по-малко от месец да го ползваме като озвучител на стадион „Васил Левски“. Истина е“.

Защо назначението на Иван Василев Бадатлиев беше пазено в строга тайна, а договорът му беше прекратен, след като 5Gmedia го публикува?

Защото Виктория Василева е партийната благодетелка на Радостин Василев и Венцислав Петков - благодарение на нея те влизат в листата на “Има такъв народ” в 15МИР-Плевен и стават народни представители. След отцепването на министъра на спорта и шестима депутати от ПГ на ИТН, стана ясно, че Виктория Василева е била в основата на ренегатството и е присъствала на договорките с премиера Кирил Петков в апартамента на Радостин Василев, в кв.”Витоша” в София. Виктория Василева публично отрече твърдението на Радостин Василев за участие в разговорите с Кирил Петков преди вота на недоверие към правителството, затова той я призова да се явят на детектор на лъжата. Виктория Василева подаде оставка като депутат, напусна парламента и партия “Има такъв народ”, където беше дясната ръка на лидера Слави Трифонов.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648