„Наръчник на въстаника“ III: Ако има провокатори, не предупреждавайте полицията, седнете на земята

Избрано 10.09.2020 08:02 Снимка: ДНЕС+

„Наръчник на въстаника“ III: Ако има провокатори, не предупреждавайте полицията, седнете на земята

На протеста снощи адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ даде „инструкции за безопасност при задържане и полицейско насилие“. Наръчникът е публикуван под формата на видео в социалната мрежа.

„Длъжни сме да предположим, че утре отново ще има правителствени или платени от олигарсите на правителството провокатори. Такива хора вече не ги снимайте и не ги давайте на полицията, защото тя както вече знаем, не реагира. Отдръпнете се от тях. Ако обаче има достатъчно много хора, вероятно няма да може да се дръпнете никъде. Тогава просто седнете“, съветва Хаджигенов.

„Нужно е да предположим, че отново ще има полицейско насилие. Полицията и жандармерията ще бъдат оборудвани всички с противогази, което означава много повече газ. Това, което трябва да запомним като среща с този газ, е да не пипате нищо с ръце, дръжте си ръцете далеч от очите, не се мийте с вода, защото става по-лошо. Ще бъде организиран пункт както и предишния път зад фонтана пред Президентството, зад сцената. Поръчали сме сухи кърпи, ръкавици“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448