Илия Лазаров: На Радев не му подхожда да се прави на Че Гевара в 21 век (ВИДЕО)

Избрано 31.07.2020 12:50 Снимка: ДНЕС+

Илия Лазаров: На Радев не му подхожда да се прави на Че Гевара в 21 век (ВИДЕО)

Пореден ден на протести в страната, а исканията на демонстрантите остават непроменени – оставка на правителството.

Всеки реваншизъм води до следващ реваншизъм, трябва да се научим да преговаряме. Бих посъветвал да се изговарят много неща. В момента това не са сериозни протести, има и много човешки страсти. Амбициите са нещо нормално. В българската политика трябва да се стараем да събираме, а не постоянно да разделяме. Това каза за „Денят ON AIR“ главният секретар на СДС Илия Лазаров.

По думите му в сегашните протести има и доста ниски страсти.

„Има и млади хора, които искат да живеят както техните колеги в западните университети. Трябва да има смяна на модела на управление“, допълни той пред Bulgaria ON AIR .

Според Лазаров вицепрезидентската институция е напълно излишна.

Президентът трябва да е консенсусна фигура, да се избира от парламента с 2/3, обикновено тогава се избират такива фигури“, допълни събеседникът и подчерта: „В парламента в момента има дефицит на юристи. В парламентарната правна комисия в момента половината не са юристи„.

Най-нормалното е ГЕРБ да си изкара мандата. Лично решение на Румен Радев е дали да си подаде оставката и да стане водач на протеста, имаше доста ходове, които той можеше да изиграе. Ролята на Че Гевара не е най-подходящата за един президент в началото на 21 век„, коментира още той./sds.bg

CHF CHF 1 1.77787
GBP GBP 1 2.25591
RON RON 10 3.97341
TRY TRY 10 2.01855
USD USD 1 1.64411