BIRD.bg със заплахи към служители на „Telus”

Избрано 27.11.2022 15:38 Снимка: ДНЕС+

BIRD.bg със заплахи към служители на „Telus”

Bird. Bg отправи заплахи към служители на „Telus” – фирмата, която според разследващия сайт модерира съдържанието на Фейсбук в България. На страницата във Фейсбук на Bird.bg журналистите пишат следното: „Това са част от служител/ки/те на „Telus”, фирмата, модерираща съдържанието на Фейсбук в България. Вероятно някои от профилните снимки са фейк. Вече разполагаме с координатите на десетки служители и сме пред моралната дилема да ги публикуваме, за да се окъпят в народната любов и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и журналисти, които са против човеконенавистния путински режим, като в същото време отказваш да блокираш руските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки.

И това е само началото, дечица от „Telus”. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са замесени в тази мръсна работа. Но няма как да отсеем плявата от зърното. Единственият ви шанс за снизхождение е да станете информатори. Някои вече постъпиха разумно”, заявяват те.

Стотици са коментарите под публикацията. Една част от потребители подчертават, че модерирането за България на Фейсбук съдържание всъщност не се прави у нас. Други пък подчертават, че за МЕТА работят много малко от служителите на „Telus“. 

Neiski Tony

Bird.bg, съдържанието на български език се модерира в центровете на Telus International в Есен (Германия) и Дъблин (Ирландия). Преди да станат част от Telus International, тези две локации бяха част от CCC Digital. Така че тези другарки от София, въпреки че работят в Telus International, нямат никакво отношение към модерирането на съдържанието на български език. Политика на компанията е модерирането на съдържанието на даден език никога да не се извършва в същата държава. Така че в този случай информацията ви е грешна, защото това НЕ са хората, които правят белите.

Ilknur Ibryam

Ще подскажа само, че не се модерира в България. Точно, за да няма такова досване. Куцо, кораво и сакато ни модерира и нивото е даже по-ниско от трол фабриките. Няма решение за хибридната война, освен ако на Мъск не купи и МЕТА.

Zdravko Fedushev

Тука бая се изложихте. Най-малкото трябва да сте наясно, че „Telus” отговаря за стотици проекти. Как преценихте, че някой сложил си в профила „Telus”, модерира съдържание във Фейсбук? Жалко, че напоследък емоциите ви наделяват пред фактите.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062