Антон Хекимян: Терзиев е виновен за хаоса в столицата

Избрано 16.11.2023 21:10 Снимка: ДНЕС+

Антон Хекимян: Терзиев е виновен за хаоса в столицата

„София тази вечер е окървавена! Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!". Това заяви Антон Хекимян. Повод за коментара на общинския съветник от ГЕРБ-СДС са сблъсъците между полицията и футболните запалянковци, които превърнаха центъра на София в бойно поле.

„Къде е подготвеният ви екип, с който щяхте да управлявате от първия ден? Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града? Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните – всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев“, заяви Хекимян.

Той обвини новоизбрания кмет, че е позволил агитките да се слеят.

„Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол.“ – коментар на Терзиев пред медиите. Вие обаче сте виновни за хаоса в столицата! Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града! Хората имат право да протестират срещу корумпирания БФС! #оставка за Михайлов!“, написа Антон Хекимян в социалната мрежа.

 „Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление, това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички“, написа във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев и бивш председател на СОС.

Той настоя Васил Терзиев и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се, като припомни, че щетите от този погром ще го плащат софиянци.

„Кметът носи пряка отговорност за безредиците. Не го казвам аз, общинският съветник Георгиев. Пише го в закона:

„Чл. 44. (1) Кметът на общината:

4. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2014 г.) отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи".

Георгиев е категоричен, че неадекватна оценка на ситуацията и неадекватни мерки, които водят до лош резултат.

„София не се управлява с апели във Фейсбук и по телевизиите. А от виновници за случващото се в българския футбол - ръководството на БФС и Борислав Михайлов - оставка!“, подчерта Георгиев. 

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583