Традесканцията - универсално средство срещу лоши очи

Хороскоп 11.12.2020 12:26 Снимка: ДНЕС+

Традесканцията - универсално средство срещу лоши очи

Традесканцията е от онези сладки увивни растения, които напомнят за нашето детство – къщата на родителите ни, на баба, в детската градина. Среща се в повечето домове. Това е така, защото се отглежда лесно и не изисква специални грижи. Tрадесканцията е непретенциозно растение. Може да расте както на сянка, така и на светло. Температурата при която вирее, също може да бъде различна - от топло до хладно. Единственото нещо, което цветето не харесва, е честото поливане.

Растението е в състояние да почисти въздуха на помещението от прах, тютюнев дим и токсини, отделяни от различни материали и мебели.

Традесканцията е универсално средство срещу лоши очи. Добре защитава собствениците си от клюки, от злокачествени заболявания. Помага на тези, които са принудени да живеят със завистливи и враждебно настроени съседи. Традесканцията вирее само в тези домове, където енергията както на дома, така и на самите стопани е наред. Растение - барометър: ако листенцата започнат да пожълтяват, съхнат и падат, то значи на месторазположението се е увеличило количеството на негативната енергия. Растението, отнемайки отрицателната енергия, изсъхва и умира.

Традесканцията е източник на радост и вдъхновение. Тя е в състояние да енергизира, да дава надежда. Неутрализира завистта, носи чувство на радост, помага да се преодолеят неприятните моменти. Традесканцията възражда в човек леко отношение към живота.

Всички видове Традесканции са типични Близнаци. Те притежават вродена доброта и благородство. В дома на Стрелеца растението по-трудно ще вирее, но не е невъзможно. Двата знака са несъвместими. Цветето е настоящ барометър, който показва, доколко енергията във вашия дом е благоприятна. Изчиства и овлажнява въздуха в стаята, неутрализира електромагнитните излъчвания. Човек, който се възхищава на буйната зеленина на растението, облекчава напрежението на очите, бързо подобрява настроението и облекчава дишането.

Традесканцията е зелен акумулатор за нерешителни и слабохарактерни хора. Помага при депресия, хипертония, преумора, авитаминоза и упадък на силите. Традесканция е полезна в домове, чиито стопани имат проблеми с белите дробове, бронхите или ръцете, тъй като има затоплящ ефект върху тези органи.

Растението има лечебни свойства и за медицински цели се отглежда в някои будистки манастири./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269