Месечен хороскоп за юли 2020 г.

Хороскоп 30.06.2020 11:46 Снимка: ДНЕС+

Месечен хороскоп за юли 2020 г.

Месец юли ще е интересен и динамичен. Ще се отворят много нови възможности пред нас, но ще трябва добре да обмисляме своите стъпки. Вижте, какво ви очаква според зодията:

Овен

В началото на месеца правете онова, което преценявате като необходимо. Не отделяйте прекалено много време за удовлетворяване желанията на околните. Пестете си силите и не се поддавайте на порива за ярки изяви. В периода на пълнолунието е много важно да останете здраво стъпили на земята и да действате под диктовката на разума, а не на емоциите. Не надценявайте възможностите си и не давайте неизпълними обещания. Ще бъде неоправдана загуба на ресурси.

Желанията и възможностите ви на моменти ще се разминават, особено в средата на месеца. Преценявайте на кои предложения да отговаряте и кои да отклонявате. Не е изключено някой да се опита да се възползва от вас.

Към края на месеца потенциалът ви бавно, но устойчиво ще расте, ще се повишава работоспособността ви и ще сте в състояние да стартирате нови начинания, които към дадения момент са били на етап обмисляне. Ще съумеете да демонстрирате и лидерските си умения, когато се налага.

Телец

Не само ще стартирате месеца, поставяйки началото на различни нови почини, но и ще разполагате с достатъчно сили и енергия да се занимавате с няколко различни неща едновременно. Ще сте еднакво ефективни, независимо дали работите в колектив или самостоятелно. Контактите ще са интензивни и ще подпомогнат развитието на перспективните ви проекти. Успехите ще ви мотивират, ентусиазират, ще повишат самочувствието ви. Бъдете внимателни, не се дръжте високомерно с хората около себе си, за да не се лишите от подкрепата им в момент на необходимост.

Ако успеете да насочите потенциала си към най-важното, то бъдете сигурни, че предстоят интересни промени, обещаващи напредък, макар и с различни скорости. След залповото начало на месеца силите ви постепенно ще започнат да намаляват и през последната 10-дневка е възможно да ви обземе лека апатия. Намалете темпото в този период и се занимавайте предимно с рутинни задачи, които не изискват сериозни усилия.

Близнаци

Леко хаотично, изпълнено с неясноти и неизвестности ще е началото на слънчевия юли. След като Меркурий, вашият управител, премине в директно движение, ще успеете да формулирате целите, задачите и да устремите силите си в правилното русло. Новата информация, колкото и да е сложна, не само няма да ви затрудни, но благодарение на нея ще можете да разработите дългосрочните си стратегии. Присъщият ви оптимизъм отново ще ви завладее през втората половина на месеца, но бъдете умерени, не изпадайте в състояние на неконтролируема еуфория.

Типичната за вас двойственост на моменти ще ви пречи да се ориентирате в обстановката и ще ви подтиква към грешни решения. Обсъждайте въпросите, за които не сте сигурни с хора, които добре познавате и не се съмнявате в опита, знанията и коректното им отношение към самите вас. Разпределете заниманията си така, че най-важните и отговорни да останат за края на месеца, когато ще сте много по-концентрирани, ефективни и полезни както за себе си, така и за околните.

Рак

Съвсем естествено е, че разположението на Слънцето във вашия знак ще се отразява положително на енергетиката, аурата, личният ви чар и въздействие. Бихте могли да реализирате сериозен напредък, ако се възползвате максимално от този период. Да възстановите претърпени преди време загуби, да се избавите от мрачните мисли, да оставите в миналото неприятните преживявания. Ясното визуализиране на предстоящите планове ще е изключително полезно в края на месеца, когато енергетиката ви ще е ориентирана в посока към снижение.

Не си поставяйте прекалено амбициозни цели през последната седмица на юли. Занимавайте се по-малко с външни изяви, обърнете поглед към себе си. В този период е особено важно да си изработите реални очаквания, изисквания и схеми на работа. Да не се надценявате, самообвинявате и да не разпилявате силите си в различни посоки.

Лъв

Потенциалните ви възможности първоначално ще са в застой. Всяко по-сложно занимание ще е вид изпитание за волята и въображението ви, защото много по-често ще сте в състояние на апатия, отколкото в състояние на ентусиазъм поне в първите 10-12 дни от месеца. Контролирайте натоварванията и не се заемайте с отговорни и спешни дейности, в случай че имате възможност за избор. Избягвайте участието в публични дискусии, корпоративни съглашения, както и уговарянето на сделки с нови делови партньори. Преценявайте дейностите си така, че да не разочаровате околните и да не ги накарате да се съмняват в уменията ви.

С приближаването на Слънцето към вашия знак вдъхновението ви ще расте. Физическото ви състояние обаче на моменти може да е в дисхармония с психическото. Да се чувствате спокойни, но не достатъчно енергични. Редувайте видовете труд, не се лишавайте от движение, но в степен, която няма да претовари работата на сърцето, а само ще поддържа биоритмите ви в оптимален режим. С уреждане на лични и най-вече на роднински отношения е препоръчително да се занимавате в края на месеца.

Дева

Предстои интересен период, в който ще можете да разгърнете максимално творческия си потенциал, да разширите кръга си на общуване и сферата на влияние. Не е изключено да се появят хора (партньори или спонсори), заинтересувани от успешното реализиране на проектите ви. Усещането, че сте „в светлината на прожекторите“ и в благоприятна позиция да демонстрирате талантите и способностите си ще ви мотивира. Търсете нови решения на старите и изоставени по някакви причини проекти. За част от тях може да се наложи да предприемете действия, съпроводени с умерен риск. Направете го, не се колебайте.

Следете внимателно физическото си състояние в края на месеца. Вие сте привърженици на здравословния начин на живот и високата лична хигиена, което е вид естествена превантивна защита. Интуицията ви в този период ще е по-силна от логиката, а за някои занимания няма да разполагате с достатъчно информация, което идва да подскаже, че трябва да се въздържате от импулсивни решения. Намалете темпото и преминете в наблюдателна, пасивна позиция.

Везни

Период, в който няма да е лесно да „балансирате чувствителните теглилки“ на изтънчения си характер. Сравнително често ще се налага да участвате в решаването на чужди проблеми, което ще е не само ангажиращо, но и отговорно. Ясното съзнание, че мнението ви оказва влияние върху нечия съдба, ще блокира усещането ви за лична свобода. Ориентирайте се към индивидуални дейности, съпроводени с минимално физическо и психическо напрежение, за да не стигнете до крайно изтощение, предизвикващо депресивни състояния.

През втората половина на месеца събитията ще се развият така, че сложните ситуации изведнъж ще се окажат „разсечени“ като гордиев възел. Всичко ще се случва бързо, но лесно, ще се отразява положително на настроението и ще повишава самоувереността ви. Ще имате възможност за кратко време да „прегрупирате“ силите, приоритетите си, да ги съчетаете и да начертаете най-преките пътища за постигане на текущите цели. Някои проекти ще получат „нов старт“, а предложенията ви ще бъдат забелязани и високо оценени.

Скорпион

Преценете предварително колко искате да напреднете и тръгвайте смело към набелязаните мишени. Ще виждате фактите по-добре от всички останали, перспективните ви преценки ще стигат по-далече от тези на всички останали и изобщо, самите вие ще сте нещо като „пътеводна светлина“ за близките, за колегите, че на моменти дори и за съседите си. Фактът, че мнението ви е търсено и уважавано няма как да не ви зарадва, но във ваша полза е да не прекалявате с алтруизма. Не изчерпвайте безотговорно енергийните си запаси. Наистина, в началото на месеца ще сте „във вихъра“ си, но умората все в един момент ще си каже думата и тогава трябва да сте готови да реагирате адекватно.

Щом усетите, че силите ви намаляват, а мотивацията е недостатъчна, бъдете готови да материализирате първоначално дефинираните замисли. Правилната тактика в този момент ще е да се заемете с практически, неизискващи особено нервно напрежение задачи. Няма значение дали ще са свързани с професионалните изяви, уреждане на лични отношения или промяна на собствените ви навици. Изобщо, ще имате невероятната възможност наистина да трансформирате количествените натрупвания в ново качество.

Стрелец

Мобилизирайте се, защото в началото на месеца ще се наложи да се справите с поредица изпитания. Най-вероятно ще трябва да преодолеете различни прояви на противодействие от страна на партньорите или колегите си. При това интересното е, че явният отпор ще е по-труден за превъзмогване от задкулисния. Различни интриги, неизпълнени обещания или в крайна сметка недовършени проекти може да излязат на преден план, да навредят на авторитета и да попречат на напредъка или реализацията на замислите ви. Характерните за вас самоувереност и гъвкавост ще са сякаш в латентно състояние.

За щастие, след като Слънцето навлезе в знака на Лъва, който е знак от вашата огнена група, силите ви ще се стабилизират. Тогава ще успеете да парирате опитите да ви навредят или просто скоростно ще наваксате изоставането си. За препоръчване е в трудните моменти да заложите на опита, вместо да експериментирате и да потърсите подкрепа от приятели или близки, вместо да се надпреварвате със себе си и с времето. Надценяването на собствените възможности ще се окаже вредно както за здравето и психиката, така и за финансите ви.

Козирог

За повечето представители на вашия знак предстои период, в който ще можете да покажете на какво сте способни. Ще разполагате с поредица удобни случаи за самоусъвършенстване, стартиране или поне формулиране на новите си идеи, промяна на социалния и професионалния ви статус, разгръщане на потенциалните ви умения, а може би и реализация на стари проекти, стопирани по обективни причини.

Ще сте доста по-въздействащи, а оттам и по-пробивни, което означава, че ще можете да привлечете на своя страна даже субективни фактори, които в дадени моменти са ви „поставяли прът в колелата“. Имайте предвид също, че крайните резултати до голяма степен зависят от личната ви организация и темпо на работа.

След като вече, образно казано, сте „маркирали територията си“, през втората половина на месеца ще можете да намалите скоростта. Фактът, че сте изпреварили конкуренцията сам по себе си подсказва, че няма закъде да бързате. Отлагането или забавянето на работата ви ще е свързано най-вероятно със социалните условия и няма да причини сериозни проблеми.

Водолей

Обстоятелствата ще са леко неблагоприятни и ще ви принудят за известно време да „тъпчете на едно място“ в началото на месеца. Точно когато се надявате на помощ ще се налага да действате самостоятелно, а когато сте твърдо решени да се справите със собствени сили, ще се намери някой, който да се бърка в работата, да ви разваля настроението и да бави изпълнението ви. Изобщо, на моменти ще имате чувството, че се разхождате из минно поле и на всяка крачка се натъквате на противопоставяне.

Единственият, макар и малко труден вариант за справяне е да контролирате емоциите, да редувате умствените с физическите натоварвания и да „зареждате батериите“ в прегръдките на природата.

Преминаването през този проблемен период от време, макар и плавно, ще се отрази на тонуса ви. Не пренебрегвайте подсказките на собственото си тяло. Грижете се старателно за поддържане на психосоматичния баланс с подходящи средства като масаж, сауна, водни процедури, витаминозни коктейли, предпочитана компания. Защото в края на месеца приятелите и близките често ще търсят съветите и препоръките ви и, за да сте пълноценни, трябва да сте преди всичко здрави.

Риби

Средата на лятото ще се окаже интересен период за представителите на вашия знак. Творческият и енергиен потенциал на повечето Риби ще са непривично силни. Ще сте в състояние да се изтласкате напред и на горе буквално от нищото. Всичко, което към момента е било в застой изведнъж ще мине „на скорост“. Идеите ви ще са не само увлекателни и нестандартни, но и приложими, при това без особени усилия. Стремежът за изява, за напредък, за доказване на уменията ви ще е толкова силен, че ще се отрази на прословутото ви търпение, което почти ще се стопи. Най-силното ви желание ще е да реализирате замислите си колкото е възможно по-бързо.

Но както знаете, вие сте доста крехки и деликатни, бързо изчерпвате и трудно възстановявате силите си. Опитайте се след постигането на някаква важна цел да си организирате период на почивка, макар и кратък. След „полета“ да има и „кацане“, за да продължите творческия си период колкото е възможно по-дълго.

И, ако в края на месеца усетите, че силите ви намаляват, то приемете го като сигнал, че е време за нормализиране на ритъма и за снижаване на оборотите. Не приемайте твърде лично грижите на близките ви, които може да се случат в последните дни на месеца./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113