Астрологична диета

Хороскоп 13.07.2021 12:25 Снимка: ДНЕС+

Астрологична диета

През годините са създадени много видове диети. Някои от тях се характеризират със строгост и позволяват изключително ограничена гама от хранителни продукти, докато други възприемат демократичен подход към процеса на отслабване. В стремежа си да изглеждат добре и да поддържат стройна форма, жените изпробват много диети върху себе си, но не винаги са доволни от резултата. Диета според зодиакалния знак трябва да бъде добавена към списъка на съществуващите рецепти за отслабване. За разлика от другите диети, където са посочени нормите на определени храни, в тази диета няма да намерите такава информация.

Диетата според знака на зодиака е преди всичко определено отношение към храната, което се влияе от звездите. За всяка зодия има набор от продукти, които имат благоприятен ефект върху тялото и щадят неговите слаби и уязвими органи. На първо място, хранителните изисквания зависят от принадлежността на зодиакалния знак към определен елемент.

Огнена стихия (Овен, Лъв, Стрелец) - Препоръчително е да ограничите консумацията на храна сутрин или да откажете напълно закуската. За предпочитане е да се консумира най-голямо количество храна от 12 до 14 часа през деня. По-добре е да се организират разтоварващи дни в 1-ва фаза на Луната. Но продължителното гладуване, дори с цел изцеление, категорично не се допуска. Необходимо е да се следи да има достатъчно количество пълноценни белтъчини в храната. Не се препоръчва смесването им с въглехидрати. Менюто ви винаги трябва да съдържа разнообразие от плодове, зеленчуци и зърнени храни. Но сладките храни, млечната каша, пикантните ястия, гъбите, кафето и чаят трябва да бъдат ограничени.

Въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) - Тези знаци трябва да се хранят плътно сутрин (от 8 до 10 часа). Преяждането вечер, когато слънцето вече е залязло, няма да остане безследно. Ако искате да се подложите на диета, тогава е по-добре да направите това в последните дни на лунния месец. Допуска се топлинна обработка на храната - можете да ядете пържени и варени храни. Представителите на въздушната стихия могат да приемат храна със сладък, кисел, солен вкус, а горчивата храна е забранена. Също така, добре е да премахнат от употреба извара, гъби, картофи, кафе и зеленчуци като тиква, тиквички, краставици или поне да се консумират минимално.

Земната стихия (Телец, Дева, Козирог) - Препоръчва се умерено хранене през целия ден. Яжте рано сутрин, след това на обяд и вечер, преди слънцето да залезе. Третата четвърт от лунната фаза е най-подходяща за отслабване. Ограничете количеството мляко, масло, бял хляб, солени храни и сладкиши. Приветстват се млечнокисели продукти, различни сладки плодове, кореноплодни култури, зеленчуци.

Водната стихия (Риби, Рак, Скорпион) - Тези знаци имат своя собствена система на хранене. Зависи от лунните фази. При нарастващата Луна е разрешено максимално количество храна през първата половина на деня. На намаляваща Луна - правете си големи порции вечер, когато слънцето залезе. Постенето с цел прочистване на организма е позволено да се извършва три дни преди да настъпи пълнолунието. Водните знаци понасят процеса на гладуване по-лесно от другите, дори ако той продължава по-дълго. Наденичките и сланината трябва да бъдат премахнати от диетата. Също така, минимизирайте приема на храни като бял хляб, лук, чесън, чай и кафе. Препоръчително е да ядете колкото се може повече „лунни“ плодове - пъпеши, дини, сладки плодове./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448