Тръмп: Няма да ограничаваме отново икономиката заради пандемията

ЕС и Свят 05.08.2020 14:44 Снимка: ДНЕС+

Тръмп: Няма да ограничаваме отново икономиката заради пандемията

До момента в САЩ са регистрирани повече от 4,76 милиона случая на коронавирусна инфекция

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма намерение да въвежда отново ограничения върху икономическата активност поради пандемията от коронавирус, стана ясно от негово изявление в телефонно интервю за телевизия Fox Business.

"Наложихме ограничения върху икономическата активност, но сега икономическото възстановяване върви по V-образен график. Няма да въвеждаме /ограниченията/ отново, защото сега разбираме по-добре тази болест, разбираме проблемите, които имат възрастните хора, особено тези със сериозни заболявания като диабет и можем да се погрижим за тях. Няма да затваряме икономиката", подчерта Доналд Тръмп.

Американският президент се похвали, че преди пандемията САЩ са „постигнали рекордни резултати във всички аспекти в икономиката и тогава се появи този вирус - китайската чума и това ни причини големи щети, тъй като бяхме принудени да наложим ограничения върху икономическата дейност. Постъпихме правилно и спасихме милиони животи по този начин," коментира Тръмп и добави, че броят на смъртните случаи и в момента е неприемливо голям, както и че смъртта дори на един човек е неприемлива.

Според университета Джонс Хопкинс до момента в САЩ са регистрирани повече от 4,76 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са 156 667 души.

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931