Лондон се загрижи, че Кремъл е загрижен от инцидентите в тила си

ЕС и Свят 22.09.2023 16:37 Снимка: ДНЕС+

Лондон се загрижи, че Кремъл е загрижен от инцидентите в тила си

Според британски военни експерти взривовете на руското военно летище "Чкаловски" край Москва от тази седмица вероятно са предизвикали сериозно безпокойство в Кремъл.

Това е чувствителен обект, тъй като на него се намират специализирани военни самолети, както и летището осигурява ВИП транспорта за руските ръководни кръгове", се посочва в ежедневния доклад на британското министерство на отбраната.

Съобщенията за повреда на разузнавателен самолет са от особено значение, смятат британците. По данни на украинското военно разузнаване саботьори са унищожили два самолета и един хеликоптер на строго охраняваното летище край Москва. По тяхна информация към самолетите са били прикрепени експлозиви.

Според британците в момента и двете страни, с оглед на относително безизходната ситуация на фронта, се опитват да спечелят предимство с удари в тила на противника. Последните ракетни удари и атаки с дронове от страна на руската армия, включително и отново срещу енергийни съоръжения, вероятно са отчасти реакция и на инцидентите в Русия и Крим.

Припомняме, че след удари срещу военните бази в Енгелс и Рязан през декември 2022 г., Русия отново разположи SA-22 по покривите на официални сгради в Москва./news.bg

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361