Google агресивно повиши целите за Pixel 6

ЕС и Свят 19.10.2021 12:27 Снимка: ДНЕС+

Google агресивно повиши целите за Pixel 6

Google е поискала от доставчиците си да произведат над 7 млн. от идващите телефони Pixel 6 - два пъти повече от доставките на моделите през миналата година, пише Nikkei, цитирайки свои източници.

Компанията се опитва да спечели от позицията си на единствен американски производител на телефони, който използва операционната система Android, коментират източниците. Тя се надява, че това ще ѝ помогне да спечели нови клиенти у дома, в Европа и Япония. Целта е да бъде завзет пазарен дял от най-големите три: Samsung, Apple и Xiaomi, които спечелиха на гърба на проблемите на Huawei.

Google е поискала и 5 млн. от бюджетния Pixel 5A, представен през пролетта. По данни на IDC, през 2020 г. компанията е доставила едва 3,7 млн. телефона, което подчертава колко агресивно компанията планира да разшири дейността си.

Надеждите на Google за Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които ще са първите ѝ модели със собствен процесор, са високи. Тя се надява, че именно чипът ще я отличи от конкуренцията.

Nikkei съобщава още, че Google работи и по следващо поколение лаптопи Pixelbook, които работят с операционната система ChromeOS. Тя разработва собствени чипсети и за тях.

Целите на Google идват в труден момент: доставните вериги са под натиск насред недостига на чипове и други компоненти. Доставчиците в Китай, където се произвеждат Pixel 6, се борят и с прекъсване на електрозахранването./money.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448