Заплахи във фейсбук срещу евродепутата Александър Йорданов

България 11.10.2020 18:57 Снимка: ДНЕС+

Заплахи във фейсбук срещу евродепутата Александър Йорданов

Снощи през нощта са нападнали моя Европейски информационен център в Русе. Заплахите за живота ми? Не съм се обръщал към никой - има такива във Фейсбук. Започнаха когато ясно казах, че този протест е не само ляв и левичарски, а е част включително и от руската хибридна война срещу България и се води от проруския президент Румен Радев.

Това разкри пред Нова тв евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов.

Той уточни също, че не е нарекъл „лумпени“ протестиращите: „Наричам лумпени не протестиращите, а тези, които нападнаха евродепутата Андрей Новаков пред телевизията с език на омразата", каза още Йорданов.

През седмицата евродепутатите приеха резолюция на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и основните права в България. Според Йорданов "за нас това беше едно голямо предателство срещу България, което за пореден път БСП осъществиха с помощта на „Демократична България” в лицето на Радан Кънев.

"За всички е ясно, че тук става дума за един ляво либерален комплот срещу нашата страна”, каза той.

По думите му „петното” върху България остава и ще се цитира години наред. „Ще има депутати, които ще се връщат към нея и ще я припомнят. Левите за пореден път поставиха своите тясно партийни интереси над здравия разум, над професионалната обективност и над морала”, посочи Йорданов.

"Аз съм там да защитавам България, а не да мишкувам кактот Радан Кънев", изтъкна още той.

Евродепутатът припомни, че само седмица по-рано ЕК излезе с доклад на същата тема. „Докладът е писан от професионалисти, експерти, които наистина са се хванали за фактите такива, каквито са. Резолюцията, обаче, е писана от политици и всеки от тях си е хванал своя тясно политически интерес. В нея има вкарани лични и бизнес интереси срещу България”, категоричен бе Александър Йорданов./NOVA

CHF CHF 1 1.80878
GBP GBP 1 2.19438
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.08337
USD USD 1 1.64355