В Ловеч търсят с видеозаписи кой обръща кошчетата

България 19.04.2021 18:34 Снимка: ДНЕС+

В Ловеч търсят с видеозаписи кой обръща кошчетата

От община Ловеч чрез отдел "Контрол и сигурност" издирват кой е направил серия вандалски прояви през последните дни. За целта се преглеждат видеозаписи от местата, където неизвестни засега извършители са нарушили реда, съобщиха от общината.

В нощта срещу 19 февруари те са обърнали кошчета и контейнери за отпадъци в Ловеч на ул. "Осъмска". Замърсен е тротоарът.

Преди дни бяха счупени три броя изпъкнали пътни огледала на различни кръстовища и опасни пътни участъци - на ул. "Димитър Пъшков", както и на кръстовища в кв. "Гозница" и в село Сливек. По този случай е изпратено и писмо до ОД на МВР в Ловеч за съдействие.

Общината определя тези постъпки като грубо, вандалско незачитане на направеното за опазване на чистотата, реда и пътната безопасност.

Ако извършителите са непълнолетни, те се предават на Детска педагогическа стая, където се работи за превенцията на престъпността и противообществените прояви. Пълнолетните се глобяват по чл. 15 на Наредба № 1 за нарушения от този вид.

През 2019 г. трима пияни хулигани получиха глоби и порицание, след като в нощта срещу 2 април обърнаха кошчетата за боклук в центъра на града. Тяхната самоличност бързо бе разкрита.

"Няма да се откажем да се борим с подобни вандалски постъпки. Разпоредила съм да се пренасочат някои камери към проблемните участъци, ще порицаваме и ще глобяваме за подобни постъпки", сподели кметът Корнелия Маринова.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648