Трима от петимата членове на ДКК са на БСП

България 18.03.2022 13:17 Снимка: ДНЕС+

Трима от петимата членове на ДКК са на БСП

Министърът на икономиката Корнелия Нинова докладва пред парламента в отговор на въпрос на депутатите от "Възраждане" Иво Русчев и Николай Дренчев кои са новите членове на Държавната консолидационна компания.

От отговора й стана ясно, че трима от петимата нови членове са от БСП. "От петимата, трима са членове на БСП - нито се притесняваме, нито се срамуваме от това. Когато участваш в управлението, е най-логично да участваш със свои кадри, защото носиш отговорност. Нормално е в това управление да участват кадри на БСП", посочи Нинова.

Тя добави, че за заемането на поста основните изискуеми квалификации са "Право" и "Икономика". "На 4 февруари тази година за нови членове на ДКК с решение на едноличния собственик на капитала са назначени следните лица: Михаил Кунчев - Право, Иво Лилов, завършил УНСС "Икономика", представителите на държавата - Даниел Милев - УНСС - магистър по икономика, Смиляна Кръстева - Право в СУ, Таня Найденова Митова - Право, изчете Нинова от трибуната и докладва: "Ръководството е временно."

Назначените членове на съвета на директорите на ДКК отговарят на закона, на първо място тя се е старала да не са калинки, а да има професионален опит. Макар Нинова да получи забележка от депутата Николай Дренчев, че Смиляна Кръстева е специализирала наказателно право, което не отговаря на квалификацията, а Таня Найденова е бивш общински съветник на БСП - Нинова бе категорична, че в управлението на ДКК са необходими такива специалисти./news.bg

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319