Стефан Янев: Не съм загубил доверието на президента, не съм правил ала-бала с никого

България 03.07.2023 13:01 Снимка: ДНЕС+

Стефан Янев: Не съм загубил доверието на президента, не съм правил ала-бала с никого

„Не бих казал, че съм загубил доверието на президента. Не съм правил ала-бала с никого, така че не може да се говори за загуба на доверие“, каза лидерът на „Български възход“, бивш премиер и бивш военен министър Стефан Янев.

„Трябва да има коалиционно споразумение. Това е начинът за водене на диалог и получаване на взаимодействие между политическите субекти“, заяви Янев.

По думите му в момента не е ясно кой носи отговорност и посочи, че може би това била целта.

„Атмосферата в Народното събрание ми се струва подобна на тази в 48-я парламент, където политическите сили не оставиха предизборното си говорене. Не сме близко до момента да се развали това правителство, но може да стане всеки момент. Не са предсказуеми нещата от гледна точна на политическа стабилност. Заради общите им интереси може да продължи това сътрудничество, но е възможно и да приключи много бързо“, каза Янев.

„В тази ситуация ние сме готови за избори. Подготвяме се и за местните избори. Те са различни от парламентарните от гледна точка на това, че са мажоритарни, така че ще имаме регионален подход. Имаме на много места фигури. Ще имаме участия е местни коалиции“, подчерта той пред bTV.

„Имаме си телефоните и може да си говорим, когато е необходимо“, каза Янев на въпрос какво са му отношенията с президента Радев.

„Не бих казал, че съм загубил доверието на президента. Не съм правил ала-бала с никого, така че не може да се говори за загуба на доверие“, категоричен бе Янев.

По думите му искрите, които се създадоха между Радев и Денков заради срещата на върха на НАТО били необосновани и неоснователни. „Няма значение кой представлява България на такъв вид събитие“, посочи Янев. Той подчерта, че е равнопоставено дали ще отиде Радев или Денков.

Янев посочи, че посланието, което ще дадем на тази среща е силна подкрепа за Украйна във войната. Той коментира, че помощта, която изпращаме на Украйна е в ръцете на професионалното военно ръководство, които трябва да кажат какво може и какво не да пратим. По думите му няма как да знаем какво ще пратим, защото е класифицирана информация. „Това, което чуваме е, че Украйна е доволна от това, което получава“, заяви Янев.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648