Служебното правителство смени и шефа на Инспекцията по труда

България 09.08.2022 20:23 Снимка: ДНЕС+

Служебното правителство смени и шефа на Инспекцията по труда

Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" е Екатерина Асенова. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция "Инспекция по труда" София Област, съобщиха от Инспекцията по труда.

Асенова беше представена пред екипа от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър проф. Емил Мингов.

"Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa", каза министър Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията.

Проф. Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд.

Екатерина Асенова благодари за оказаното доверие. "Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно", отбеляза тя.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648