Румен Радев към служебните министри: Доказахте, че демократичното взаимодействие е възможно

България 16.09.2021 10:05 Снимка: БГНЕС

Румен Радев към служебните министри: Доказахте, че демократичното взаимодействие е възможно

Служебното правителство е успешен пример, стъпка напред в надмогването на политическите предубеждения, които спират развитието на страната. Вие върнахте доверието в институциите. За съжаление, политическата класа не възприе модела на служебното правителство и посланията на обществото.

С тези думи президентът Румен Радев започна изказването си при представянето на новото служебно правителство, предаде репортер на БГНЕС.

За пръв път в най-новата история на България служебно правителство предава властта на служебно правителство. В новия състав на кабинет, новите имена са три - на министъра на финансите, на министъра на икономиката и на министъра на транспорта. Служебен министър-председател отново е Стефан Янев.

В началото на изказването си президентът изброи политиките, подети от служебния кабинет и курсът, който ще продължи.

Служебното правителство проведе честни избори, намали купения вот. Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, беззаконието в големите инфраструктурни проекти, осветли и пресече множество корупционни схеми, противопостави се на модела на завладяната държава. Постигнат беше рекорден икономически ръст – на приходите и историческа ниска безработица. Правителството актуализира бюджета, активизира социалната политика към най-уязвимите. Актуализирахме пенсиите. Усъвършенства се Плана за възстановяване, заяви Радев.

Защитихме последните девствени плажове по нашето Черноморие. Спряхме вноса и изгарянето на вредни отпадъци. Служебното правителство овладя кризата в енергетиката. Овладя хаоса в кризата с COVID-19 и организира присъственото обучение в училище, посочи президентът.

Доказахте, че е възможно демократичното взаимодействие, посочи Румен Радев и добави: Това е капитал за политическото бъдеще на родината. С дейността си вие върнахте част от доверието на българите в институциите./БГНЕС

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448