Росен Желязков наказа Тошко Йорданов - обижда Кирил Петков за сантиметри

България 30.11.2023 12:16 Снимка: ДНЕС+

Росен Желязков наказа Тошко Йорданов - обижда Кирил Петков за сантиметри

Размяна на реплики за "10 см." издейства наказанието на сценариста на Слави

Наказание забележка отнесе депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов заради обиди към Кирил Петков от трибуната в парламента.

По време на дебата за избор на подуправител на здравната каса Тошко Йорданов припомни, че Кирил Петков бе предоставил декларация, че е единствено български гражданин, за да стане министър, а в последствие се бе оказало, че все още не е освободен от канадското си гражданство. Коментира и работата на прокуратурата.

"Нали правихте съдебна реформа, колеги златни, прекрасни, малки? Какво не ви харесва сега в съдебната реформа? Какво не ви харесва сега в този прокурор? Нали махнахте предишния и оставихте този, това ли ви е съдебната реформа?", иронично се обърна Тошко Йорданов към бившите си коалиционни партньори от ПП и ДБ.

Междувременно от първия ред се чу как Кирил Петков му подвиква: "Кой е малък?".

"Да кажа само какво чух долу от първия ред. Кирил Петков, който е функция на баща си, зададе въпроса "Кой е малък?", явно визирайки ръста ми от 1,70 см. Ако аз съм 1,60, това, което смятате за ваше, е сигурно 10 сантиметра", каза Йорданов.

Междувременно Петков стана, мина покрай него и му направи многозначителен знак, който наподобяваше показване на разлика в ръста им. А сценаристът на Слави Трифонов се обърна към Делян Пеевски с молба: "Моля ви, набийте му канчето отново, само от вас го е страх".

Това е седмата забележка на Йорданов в 49-ото НС.

CHF CHF 1 2.05444
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 5.80215
USD USD 1 1.80961