Рехав протест срещу ковид мерките днес

България 21.10.2021 20:10 Снимка: ДНЕС+

Рехав протест срещу ковид мерките днес

Само след няколко седмици българите ще имат възможност да гласуват дали искат настоящите мерки, или ще гласуват против зеления сертификат, против тази политика и за връщането на нормалността.

Това каза пред News.bg лидерът на пария "Възраждане" Костадин Костадинов. В четвъртък привържениците на партията му излязоха отново на протест пред президентството. Значително по-малко обаче бяха протестиращите в центъра на София - пред сградата на президентството.

Основното им искане е оставка на служебния кабинет, заяви Костадинов.

"Това решение се взе под натиск на нашите евроатлантически "партньори", добави той, настоявайки да думата "партньори" да се изпише в кавички.

И изрази увереност в успеха на партията му на изборите за народни представители и президент.

"Ако спечелим, ще отменим тези мерки, носенето на маски", отсече Костадинов.

Той коментира вчерашната проява на агресия срещу образователния министър Николай Денков. "Първо, че не е имало агресия срещу този човек. Когато някой от тези хора, които управляват в момента държавата, се извини за това, че унищожава държавата и учебния процес на децата - не е ли нормално да искаме диалог с тези хора", попита Костадинов.

Припомняме, министър Николай Денков на излизане от сградата на Министерския съвет бе обграден от протестиращи и един от тях, който носеше знаме, го удари в лицето.

По думите му настоящият шеф на образователното ведомство бил "виден функционер" на фондация "Америка за България". "Дори по времето на комунизма не е било така. В уж демократична държава се сблъскваме с хора, които трябва да са слуги на обществото, но се държат като наши господари", остър бе Костадинов./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448