„Възраждане“ отново на протест - този път срещу зеления сертификат, ценовия шок и Украйна (ВИДЕО)

България 16.02.2022 12:28 Снимка: ДНЕС+

„Възраждане“ отново на протест - този път срещу зеления сертификат, ценовия шок и Украйна (ВИДЕО)

Вчерашният КСНС беше ПР акция, безсмислен и безумен, каза Костадин Костадинов

„Зеленият сертификат няма да бъде премахнат стана ясно от работната ни група с правителството, която приключи работата си. Представителите на правителството отказват да премахнат дискриминацията, явно има политически аргументи. На 23-ти февруари – в сряда от 11 часа пред МС ще има протест“, каза Костадин Костадинов – лидер на „Възраждане“. Той нарече четворната коалиция „марионетки“ и обясни, че този път ще се стои до край.

„Търпението на хората се изчерпва. Ние не сме съгласни и с бюджета, видяхте как се изнасилва правилника на НС. Защо месец след протеста пак трябва да излизаме? Държавата е зле, те не ни оставят избор“, подчерта Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че протестът ще бъде срещу ценовия шок, както и заради ситуацията в Украйна. Обеща, че този път хората ще стоят до край.

Коментира и вчерашният КСНС като го нарече ПР акция.

„Безсмислен и безумен. Шест часа коментирахме, че армията е зле, това не е тайна и после какво - една декларация, изпразнена от съдържание. Какъв беше смисълът?“, подчерта той. 

„Да знаете управляващите да се интересуват от българската общност в Украйна. Гърция, например, поставя въпроса, а вие чули ли сте някой от кумова срама да каже нещо. И затова ще протестираме“.

Той заяви недоволството си от факта, че американската посланичка е част от делегацията ни в САЩ. „Вчера се чудех кой липсва на КСНС – Херо Мустафа. Не е смешно, а трагично. За всички тези неща ще протестираме и зеленият сертификат е само върхът на айсберга“, каза той. 

Според него заплаха за българската национална сигурност няма, няма да има и война./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648