Чорбанов иска отпадане на зеления сертификат, но не може да участва в протестите на „Възраждане“

България 20.02.2022 10:50 Снимка: ДНЕС+

Чорбанов иска отпадане на зеления сертификат, но не може да участва в протестите на „Възраждане“

„Зеленият сертификат трябваше да отпадне отдавна, когато и да го отменят здравните власти, вече ще е късно“, заяви пред БТВ депутатът от ИТН проф. Андрей Чорбанов.

„Получихме страшно много информация в последните месеци, че разпространението на този вариант на вируса на практика е независимо от това дали групата е сертифицирана“, коментира Чорбанов.

Той има сертификат, защото е прeболедувал COVID-19 преди по-малко от една година, но не е ваксиниран и няма намерение да се имунизира.

Относно вторият протест на партия „Възраждане“ срещу зеления сертификат, насрочен за 23 февруари, депутатът от ИТН каза, че много симпатизанти на партията участват, но няма как политическата формация да го подкрепи.

„Ние от самото начало сме изразили позиция, че сме против здравния сертификат като форма на опит за ограничаване, но протестът е и политически. Той е много повече политически, отколкото граждански – исканията към правителството не са само здравни, затова няма как да го подкрепим“, обясни Чорбанов./БТВ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648