Рашков без покана за новото служебно правителство и евентуална партия на Василев и Петков

България 14.09.2021 12:46 Снимка: ДНЕС+

Рашков без покана за новото служебно правителство и евентуална партия на Василев и Петков

Бойко Рашков не е бил канен за новото служебно правителство на Румен Радев или пък за евентуален политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Това обяви самият той по време на празника на пожарникарите днес.

"Нямам предложение за оставане в правителството. Спокойна ли сте? Още никой няма предложения. Президентът беше ясен и ще чуете на 16-и какво е решил. Той трябва да реши този въпрос и никой друг. Неприлично е да коментираме дори този въпрос", обясни Рашков пред журналисти. Призова при новите избори отново да има акции срещу купуването на гласове, а подготовката за това да почне още много преди вотът да наближи.

Рашков не коментира и новата версия около смъртта на военния в Чешнигирово. Той поясни, че в настоящия момент има задържане на мигрантския натиск. Ще бъдат включени допълнителни сили, само ако има увеличение. Напомни, че в актуализацията на бюджета са били предвидени пари за ремонт на част от оградата по границата и скоро ще подготвят постановление за прехвърляне от поддържането на оградата от областните управители към МВР./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448