Радостин Василев: Щетата нанесена от Кирил Петков на държавата е с неясен размер

България 27.10.2021 17:22 Снимка: ДНЕС+

Радостин Василев: Щетата нанесена от Кирил Петков на държавата е с неясен размер

Днес Конституционният съд на Република България защити Конституцията и националния ни суверенитет с единственото решение, което отговаря на закона и фактите. Това решение не е никаква изненада за юристите и е лъч надежда, че сме независима държава, в която се защитава основният закон. Всичко това се случи след безпрецедентен натиск от г-н. Кирил Петков към Конституционния съд чрез недопустими искания, критики и диктовка за решение, противно на правото.

Кирил Петков е бил министър на икономиката в нарушение на Конституцията на Република България. Това е абсолютно безпрецедентно нарушение на основния ни закон. Заради обратното действие на решението на КС по отношение на указа на президента, Кирил Петков реално никога не е бил министър.

Кирил Петков е декларирал неистинни обстоятелства в нарочна декларация. Действал е с пряк умисъл и може да му бъде търсена наказателна отговорност.

Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков от заинтересованите страни. Щетата нанесена от него на държавата е с неясен към момента размер.

Това е мое лично мнение и лична оценка на решението на КС и последиците от него. Не ангажирам никого с него.

Силата е в истината!  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448