Пуснаха Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

България 24.02.2021 13:26 Снимка: ДНЕС+

Пуснаха Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

Районният съд в Бургас разреши на бургаския общински съветник Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина. В днешното съдебно заседание бяха представени документи за здравословното състояние на Бенчев и нуждата от лечение зад граница. В настоящия случай не се касае за отмяна на мярката за неотклонение въобще, а за напускане многократно пределите на страната за извършване на прегледи в различни лечебни заведения в Турция.

Според съдебния състав до момента подсъдимият е показал безупречно процесуално поведение. Нито веднъж не е причинил отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда.

Решението подлежи на жалба или протест в 7-дневен срок.

Днес показания по делото даде личният шофьор на подсъдимия. В следващото заседание, по искане на защитата, ще бъдат разпитани като свидетели и двама души от охраната на Бенчев, както и неговия син, който живее заедно с подсъдимия, в качеството му на ловец с разрешително за носене на огнестрелно оръжие.

Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти. Според прокуратурата на 2 август миналата година той е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. Предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев. А това се е случило докато българските власти издирваха Митьо Очите./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448