Петков/Василев въвеждат нов тренд - вместо събор и кебапчета, агитират с кафе и мекици

България 22.09.2021 17:24 Снимка: ДНЕС+

Петков/Василев въвеждат нов тренд - вместо събор и кебапчета, агитират с кафе и мекици

С мекици и кафе новият политически тандем Петков/Василев ще събира подписи за явяването на формацията им на парламентарните избори насрочени за 14 ноември.

„Приятели, имаме нужда от вашата помощ, за да се явим на предстоящите парламентарни избори. Заповядайте на място да се запознаете с нас и с нашия екип и да ни кажете в каква България искате да живеем - ще го постигнем заедно! Поздрави, Кирил и Асен", гласи съобщението им. Изрично е посочено мястото, където се предлагат мекиците и кафето в Пловдив.

Явно двамата бивши служебни министри имат някакъв пресантиман към комбинацията на тази тестена храна и ободрителната напитка. Още миналата седмица, в края на брифинга при обявяване на политическия им проект „Продължаваме промяната“, ПР-ът на събитието покани журналистите и присъстващите да се подкрепят с мекици и кафе.

И така пощадите с кебапчетата и политически обещания от изминалите години придобиват нов "модерен" вид - местят се в закусвалните.  

А според майсторите на тестените изделия, всъщност мекицата е най-евтиния десерт. Тестото се замесва от едва три продукта – вода, брашно и мая. Мазнина се използва само за пърженето, но както добре знаем това става не в олио, а в палмово масло./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648