Биков: С новият проект Радев разчиства част от протестните партии

България 15.09.2021 10:49 Снимка: ДНЕС+

Биков: С новият проект Радев разчиства част от протестните партии

Евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев ще постави в тежка ситуация т. нар. „партии на протеста“. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

На мен това ми се струва като един опит на президента Радев някакси да се освободи от част от тези т.нар. „партии на протеста“ и да ги замени с този тип партия, която евентуално, за разлика от тях, да не се промени. Доколко там има потенциал, предстои да видим, но според мен тези партии на протеста са на ръба на оцеляването“, коментира Биков.

На въпроса за съдебната реформа Биков обясни, че отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор и прехвърлянето му към министерството на правосъдието не е реформа, а местене от една стая в друга и е абсолютно неадекватно на обществения дневен ред.

Всяка партия е в някаква самоизолация, а ние нямаме проблем да разговаряме и да водим диалог с останалите политически сили, допълни Биков.

Причината да няма кабинет е, че т.нар. партии на протеста нито са в състояние да водят преговори, нито да очертаят някакъв позитивен дневен ред пред обществото, нито могат да водят преговорите чисто технологично. Видяхте едни ходения по стаите с някакви приоритети с много общ характер“, смята депутатът от ГЕРБ./БНТ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648