Министерството на младежта и спорта отпусна 10 млн. лв. за над 20 спортни обекта

България 02.04.2024 18:04 Снимка: ДНЕС+

Министерството на младежта и спорта отпусна 10 млн. лв. за над 20 спортни обекта

Близо 10 милиона лева вече са разпределени от Министерството на младежта и спорта за над 20 спортни обекта в страната, съобщиха от БНР.

Средствата ще спомогнат обновяването на 3 стадиона в Аксаково, Ботевград и Джебел, 2 лекоатлетически писти в Стара Загора и Брезник, зала за лека атлетика в Пловдив. Също ще бъдат изградени спортни площадки в Кърджали и с. Краище, ще се реновира градския спортен комплекс в Свиленград и ще се построят многофункционални спортни зали в Троян и в Бургас. Допълнително, предвиден е строежът на атракционен парк за екстремни спортове в Ямбол, както и на нов покрит тенис корт в Радомир.

"Изпълнихме поетия ангажимент и успешно реализирахме Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти", заяви министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

По програмата са постъпили 36 проектни предложения за двойно повече средства от заложените, като комисия е одобрила 20 от тях.

По данни от министерството използваната методика при оценяването на проектите е базирана на критерии като: брой спортуващи деца, брой училища, университети и спортни клубове в съответния регион.

"С програмата за споделено финансиране се постига сериозност и ангажираност от страна на получателите на средствата, за да бъдат положени необходимите усилия за постигане на крайния резултат - например нова зала, ремонтиране на стадион или спортна площадка", допълни Димитър Илиев.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612