Комитова: Няма законово основание Детската болница да бъде построена в този вид

България 18.07.2021 13:38 Снимка: ДНЕС+

Комитова: Няма законово основание Детската болница да бъде построена в този вид

Сградата скелет на Детската болница е отменена през 2004 година. Казано е, че тази сграда няма да върши повече работа. Това заяви служебен министър на регионалното развитие и благоустройство в студиото пред БНТ по обществено обсъжданата тема за строежа на педиатрично лечебно заведение.

„На тази база през 2011 година за строителния план на МА тази сграда изчезва. От 2011 година до 2019 година всеки инвеститор е трябвало да се съобрази с това изискване, защото то е закон. Но през 2019 г. инвеститори са решили да се върнат към сградата скелет“, допълни още тя по темата за детската болница.

„Не даваме да се строи без разрешение за строеж. Не приемам никакви обяснения по този въпрос. Съдействам да си придвижат документите, но не и да строят без тях.“, допълни Комитова и каза, че е против една фирма да прави проекта и да го реализира: „Инженерингът е начин сметката да бъде надписана. Това е предпоставка за скъпо строителство. На институциите им е по-лесно да правят процедури по инженеринг заради обществените поръчки“.

Комитова коментира идеята на Слави Трифонов за магистралите на концесия: „Аз си представям магистрала да се строи на концесия. Това означава съответната магистрала да се даде на концесионер, той прави всичките проекти, носи риска, построява магистралата. След това той трябва да си върне инвестицията. В много държави има строителство на магистрали на концесия. Не мога да го коментирам, защото трябва да се види дали работи в България“., завърши Комитова.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448