Комитова: Видяхме един многопластов сценарий за сваляне на правителството

България 27.06.2022 10:50 Снимка: ДНЕС+

Комитова: Видяхме един многопластов сценарий за сваляне на правителството

„Не трябва да се слага такава луда министърка в регионалното министерство”, коментира тя поста си в служебното правителство

„Приех поканата на генерал Янев, защото виждам, че има много сериозни намерения да обединява хората и да работи сериозно за тях. Той може да обединява различни групи хора. Моята работа ще бъде да подкрепям Янев, за да направим колкото може повече за държавата. Още не съм определена като функция в партията. Дала съм дума, че ще помагам”, обяви пред Нова телевизия бившият регионален министър Виолета Комитова, която днес е част от формацията на Стефан Янев „Български възход”.Относно излизането в последния момент на Ралица Симеонова от проекта Комитова определи като изненада:

„Познавам Ралица Симеонова, тя е много млад и амбициозен човек, разбира политиката. Тя говори нещо принципно във всички новосформирани партии. Навсякъде има такъв процес - много хора проявяват интерес, но не всички са отдадени на каузата. Изненада ме решението ѝ, но аз вярвам  в ген. Янев, той ще се раздели със съмнителни хора", каза Комитова.

„Янев смени 7 мои заместници по време на работата ми в МРРБ заради съмнения”, изтъкна тя честността на генерала.

Комитова през смях попита „Кой е героят – Борисов или Петков. Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Къде е истината? Това е политическа лъжа и лицемерие”.

„Когато човек си тръгва от властта, може да го направите с достойнство. Някой се оттеглиха без достойнство”, но не пожела да ги каже поименно.

„Видяхме един многопластов сценарий за сваляне на правителството със засилваща се драматургия. Действие 1 – Слави Трифонов си оттееля министрите. Действие 2 – вот на недоверие. Действие 3- всички приемат френското предложение за РСМ. И накрая епилог. Кои са героите?”.

„Пътните фирми ми искаха около 10 пъти оставката. До май 2021 година в МРРБ всичко беше цветя и рози, после дойде една луда министърка и всичко се обърка. Стана буламач и като се махна пак стана страхотно готино в това министерство. Всички са доволни. ГЕРБ не атакува Караджов, страшно са щастливи от работата му. Не трябва да се слага такава луда министърка в регионалното министерство”, заключи Комитова отново през смях.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648