Кирил Петков пусна баща си да го брани

България 27.10.2021 19:36 Снимка: ДНЕС+

Кирил Петков пусна баща си да го брани

Кирил Петков пусна баща по медиите, за да изпира имиджа му. След решението на Конституционния съд, че бившият икономически министър е нарушил основния закон в държавата, баща му Петко Петков се появи в БТВ, за да даде интервю и да защита сина си.

По думите на Петков старши, синът му бил честен човек, докато е бил министър е бил със съзнанието, че не е канадски гражданин. С патос в гласа бащата на Кирил Петков обяви, че му било много мъчно, когато синът му отишъл при нотариуса, а за да заяви, че не е канадски гражданин.

„Аз бях беден емигрант, борил съм се за това канадско гражданство. За мен ценното за това гражданство беше, че се борих, доказах, че мога да бъда равностоен в една свободна държава като Канада. Катерих се. Когато станах канадски гражданин, имах миг свобода, който ме правеше човек на света. Когато Кирил дойде в Канада, беше дете на 14 години. 20 дена след неговото идване аз се явих да получа канадското си гражданство, което бях отвоювал. Кирил като дете не знаеше за какво стана дума, просто взе канадското си гражданство. А аз си казах, че може нищо да не съм му дал, но поне го направих човек на света“, разказа Петков старши.

Петко Петков стигна още по-далеч в опита си да помогне на сина си и разказа как е бил част от протестите против главния прокурор. Не разбирал как така Конституционния съд не е позволил на Кирил Петков да се изкаже пред върховните съдии.  

„През цялото време от назначаването му за министър насам аз живеех с чувството, че той няма канадско гражданство. Докато започнаха да го нападат, този казус изобщо не е бил в моята глава“,  добави бащата на Кирил Петков.

Петко Петков не стигна обаче до тук и в използвайки ефира на БТВ реши да задълбочи патоса, като обяви, че се притеснявал за сина си докато е бил министър на икономиката, цащото „атакувал една голяма машина“, но не и, че нарушава Конституцията на България.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448