Каменов: Ако има оставка, има опасност да блокира работата на общините

България 03.08.2020 12:51 Снимка: ДНЕС+

Каменов: Ако има оставка, има опасност да блокира работата на общините

Кметът на Враца Калин Каменов е притеснен, че при една евентуална оставка на правителството има реална опасност да блокира и работата на общините, и работата на държавната администрация, което би било проблем за всички жители в цялата страна. Хората, които протестират, имат своите мотиви, но още по-хубаво би било да имат конкретни послания какво ще се случи, след като евентуално се случи оставката, каза той пред bTV.

Градоначалникът не изключи и сценария, в който след подадена оставка ще последват протести от привърженици на правителството, дали гласа си за настоящия кабинет.

Според Калин Каменов протестиращите ще имат 4 или 5 процента при евентуални избори и няма как да сформират правителство, и да управляват.

„Изходът е да бъдем малко по-толерантни и мислещи за утрешния ден и за това, което предстои“, призова Каменов, като добави, че се очаква втора вълна на коронавируса, която ще създаде допълнителни трудности, а това от своя страна щяло да се отрази пагубно и на потенциалните инвеститори, изискващи спокойствие.

Кметът на Враца категорично отрече събралите се хора при посещението на министър-председателя да са били организирани. За Каменов реакцията на хората е следствие от факта, че за миналата година във Враца има най-много инвеститори на глава на населението, както и че е направено много за инфраструктурата на града./БТВ

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931