Полицията разкри кой е карал колата, помела смъртоносно жена във Враца

Крими 28.11.2021 19:49 Снимка: ДНЕС+

Полицията разкри кой е карал колата, помела смъртоносно жена във Враца

След като разследване установи автомобила, с който бе блъсната убита 57-годишна учителка на булевард във Враца, полицията разкри и самоличността на шофьора, който избяга от местопроизшествието и продължава да се укрива. Тежката катастрофа стана в сряда вечерта , когато неправилно пресичащата булевард "Васил Кънчов" Цветана Цекова бе блъсната и по-късно почина във врачанската болница.

Водачът не само избяга от местопроизшествието, но укри автомобила и полицията го издирва няколко дни.Колата „Ауди” А6 е намерена изоставена край близкото до града село Нефела. По нея са установени следи от удара по предната дясна част на капака автомобила. Предното панорамно стъкло е счупено, а регистрационните табели на автомобила са били свалени.

Полицията разкри, че колата е собственост на 32-годишния И. М. от с. Нефела, но по време на сблъсъка на врачанския бул. „Васил Кънчов” е била управлявано от 23-годишния Дейвид Д., който е жител на същото село. След кървавия инцидент младежът е напуснал местопроизшествието и с цел да прикрие деянието е укрил колата, а на 25 ноември е напуснал страната. С 23-годишния мъж е пътувала 22-годишната му приятелка Х. Д. Тя е разпитана от полицаите, като подробно е разказала за извършеното деяние.Работата по случая продължава.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448