Искрен Митев, ПП видя "чудеса от храброст" за 128 дни

България 11.11.2023 12:32 Снимка: ДНЕС+

Искрен Митев, ПП видя "чудеса от храброст" за 128 дни

„Не смятам, че българската държава е направила нещо в помощ на Русия. Ако това е някакво последствие на желанието ни да не фалира това предприятие и хората да не останат без работа, цените на горивата да не се вдигнат, смятам, че това решение е било правилно. Трябва да се провери дали тези доклади са коректни и да се види каква е алтернативата“.

Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев във връзка с цитирания от „Политико“ доклад, според който Кремъл е спечелил около 1 милиард евро от европейската дерогация, която позволи на България да продължи да внася руски петрол.

„Тази дерогация винаги може да бъде премахната, но след това ще берем плодовете от това“, коментира Митев.

Според него политическата ситуация у нас не се е променила съществено след провеждането на местните избори, а правителството „Денков“ работи добре и изпълнява поетите ангажименти.

„Ние за 128 дни направихме чудеса от храброст. Неща, които с години не са се случвали. Смятам, че работата на министерствата е много добра. Продължават обсъжданията за бюджета. Надявам се министърът на финансите да събере подкрепа за тези закони, защото това е една революция в данъчната система. Виждаме опита на Министерството на финансите да изсветли цели сектори, както е ресторантьорският сектор“, посочи Митев.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066