ГЕРБ след обвиненията на Комитова и Петков: МРРБ се управлява от министърка, която хал хабер си няма

България 09.09.2021 16:45 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ след обвиненията на Комитова и Петков: МРРБ се управлява от министърка, която хал хабер си няма

Депутати от ГЕРБ реагираха остро на обвиненията отправени по-рано днес от страна на служебните министри Виолета Комитова и Кирил Петков.

„Шест месеца по-късно няма никакви стъпки по провеждане на оценката на околната среда, заяви на брифинг в Народното събрание Росица Кирова по повод тунела под Петрохан. Тя посочи, че нищо не се прави и за пътя Монтана-Ружинци. Ако това е начин за справяне с проблемите на регионите, няма да имаме нищо, посочи тя.

„Вместо да полагаш максимум усилия, ти ровиш по чекмеджета и търсиш грешките на предходните. Трябва да се сложи точка на такова безотговорно поведение. Новото служебно правителство по този начин ли ще се отнася към инфраструктурните проекти“, попита Кирова и допълни, трябва да има икономика и инвестиции.

Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна, че свършената работа е нула по отношение на язовирите, които носят заплаха за живота и здравето на хората. Питам какво се свърши за последните 4 месеца. Започнаха с източване на язовири и то незаконно. Предприятието за язовирите е без легитимно ръководство, то не е провеждало заседания от м. април или поне няма доказателства за такъв тип заседания. По отношение на ремонта на язовирите напомням, че всички са класифицирани като аварийни и застрашаващи от съответните органи, заяви Борисов.

Бившият министър на регионалното развитие от правителството на ГЕРБ Петя Аврамова посочи, че има голямо изчегъртване на експерти и изводът, който тя си направила от пресконференцията на Виолета Комитова е, че в МРРБ е настъпило тотално безсилие да се управлява процеса и голям хаос. Това, което ме интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала Хемус, строи ли се със същите темпове, отговорът е не. Строят ли се останалите големи проекти, включително в Северозападна България, отговорът е, чче целият ни труд рухва пред очите ни. А хората чакат тези отсечки. Няма как да ги видят скоро, защото се бавят всички отчуждителни процедури и основното, което се прави в това министерство е да се констатира, че едно държавно дружество е нарушило нещо, което вече е констатирано. Апелираме ресорът да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които могат да управляват и административно, и политически, отсече Аврамова. И допълни, че тази политика, която за тях е била водеща, сега вече не е така.

Бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че в това министерство в момента само могат да чегъртат и обричат хората.

„МРРБ се управлява от министърка, назначена от Радев, която хал хабер си няма от това, което трябва да работи“, посочи Нанков и допълни, че министерството се управлява от явно некопметентни хора.

Повече от 4 месеца това министерство не придвижва и на йота инфраструктурните обекти с единствената цел да компрометират ГЕРБ. Ние сме оставили всички планове и проекти, имахте да придвижите елементарни процедури по отчуждаването, обърна се той към ръководството на МРРБ.  

„Спекулации и внушения правят, но нека поне и малко работа да свършат, защото инфраструктурния сектор е сред най-стабилните оставени от нас. Колапсът, който ще настане, ще има трайни последици“, коментира още бившият зам.-министър.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448