Доц. Коларова: Здравният министър е изключително слаб

България 16.10.2021 08:44 Снимка: ДНЕС+

Доц. Коларова: Здравният министър е изключително слаб

Служебният кабинет показа управленска безпомощност

„Здравният министър е изключително слаб, той е една от пробойните на това служебно правителство. Не вярвам президентът Радев да смени някой министър в предизборна обстановка, но ако го направи, това би било доста смело.“, Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в интервю за Нова Нюз.

Според нея, ако се стигне до затягане на мерките, това ще бъде негатив за служебното правителство.

„Противоепидемичните мерки не са от вчера за днес, те са от година и половина. Изключителното обстоятелство е свързано с енергоизточниците, това се оказа малшанс на служебното правителство, както и инцидентът с кораба Вера Су. Тези случаи показват управленска безпомощност на служебния кабинет, който е поставен в динамични условия, на които трябва да реагига много бързо и ефективно“, коментира още политологът.

„Винаги сме имали много фрагментирани парламенти, но такава силна нетърпимост и неразбирателство между партиите, които би трябвадо да съставят управляващо мнозинство досега не сме имали.“ Така определи тя събитията в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

На въпрос дали е възможно да се стигне дотам неваксинираните да бъдат лишени от избирателно право Румяна Коларова беше категорична, че подобно нещо няма как да се случи, защото би било недопустимо и би било нарушение на гражданските права.

Накрая тя посочи, че не очаква особено висока избирателна активност не толкова заради COVID обстановката, колкото заради заплахата от растящите цени, които „подтискат избирателите“. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448