Борисов посрещнат с аплодисменти в Плевен. На кой да се предадем, пита той

България 21.09.2020 14:41 Снимка: ДНЕС+

Борисов посрещнат с аплодисменти в Плевен. На кой да се предадем, пита той

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с аплодисменти в Плевен, където е на инспекция на новата инфраструктура за връзка с магистрала „Хемус“, която е в участъка Ловеч-Плевен. „Няма да се предавате“, беше подканен Борисов от присъстващите. „На кой да се предадем, ние искаме, но няма на кой“, отговори той. И коментира опозицията. „Да застанат, да си кажат, ако са по-добри програмите от нашите, народът ще ги избере. Мината година имахме два избора- за евродепутати и местна власт… Всеки има право на действия, когато са в рамките на закона“, допълни Борисов.

Уникално съоръжение. Не можете да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Уникално нещо и огромен напредък. Качете местните, прекарайте ги да видят, защото после по тунела и моста ще се минава за 10 секунди. А сега са накацали по скатовете, то затова не е и правено де. Тук като гледам само в този участък са над 1000 машини, коментира Борисов.

Отчет пред Борисов направи областният управител на Плевен Мирослав Петров, който го информира, че има забавяния в отчуждаването на земите. „Направете, каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става“, каза Борисов и отново припомни, че е обещал: „Видя ли „Хемус“ готова, се пенсионирам. Нито е проектирано, нито е планирано всичко това, което в момента ние вече правим“, подчерта премиерът./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021