Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Алексей Навални

България 23.01.2021 12:43 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Алексей Навални

„Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в гр. Сливница.

„До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални“, напомни премиерът Борисов.

„Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място – не“, добави министър-председателят.

Премиерът Борисов предложи президентът Радев също да заяви какво мисли по въпроса.

„Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване“, посочи още министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който също беше на място, докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. „След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн.лв.“, заяви министърът на икономиката.

Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицсинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066