Баща и дъщеря от Силистра получиха глоба от Милано за ремарке, ненапускало страната ни

България 14.09.2023 09:44 Снимка: ДНЕС+

Баща и дъщеря от Силистра получиха глоба от Милано за ремарке, ненапускало страната ни

Оказва се, че автомобилът нарушител е на консулството на Катар в Милано

Ремарке с български номер беше санкционирано за превишена скорост в Италия, без да е напускало България, предава Нова. Емил Върбанов и неговата дъщеря Деница Димитрова изненадващо получили две глоби за 1600 лв.

„За нас беше шок, защото регистрационният номер отговаря на ремаркето на баща ми. Той веднага се обади да попита дали ремаркето е ходило някъде. Отговорът беше отрицателен. В двете глоби забелязахме, че пише, че става въпрос за автомобил”, разказа Димитрова.

Потърпевшите се свързват с отдел „Пътна полиция” в ГДНП, след това с консулството ни в Милано и със сайта, откъдето получават писмото с глобата. „Вчера получих информация от журналиста от „Телеграф”, че колата от снимката е на консулството на Катар в Милано”, поясни Деница.

Жената написала писмо до посолството на Катар за съдействие. „Надявам се проблемът да се разреши. Остава въпросът кой и защо е преценил, че баща ми е собственик”, допълни тя.

„Нашата държава тотално игнорира всякаква информация. И никой не си дава сметка какво ни струват на нас тези дни. Пълният абсурд е, че ние не сме там”, заяви Върбанов.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648